http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

dinsdag 20 juni 2023

Over freule Cichorei

 Zojuist weer een paar foto's gemaakt van een bloeiende groenlof plant. Een zaailing van vorig jaar. De plant is een variant van de Cichoreiplant, die vaak in wegbermen aangetroffen wordt. Groenlof, roodlof en andijvie bloeien met dezelfde mooie blauwe bloemen.
Hier een blog van vorig jaar, over deze plant, met link naar beschrijving van de connectie met de jonkvrouw  en andere nuttige informatie over Cichorei. 
Ieder jaar laat ik bewust een paar stengels overwinteren om te schieten, om dan weer te genieten van die prachtige merkwaardige blauwe bloemen. Vanmorgen stond ze stralend met open bloemen te pronken. richting het oosten. Een bijtje vloog erop.
Nu, vanmiddag zijn de bloemen gesloten. Het is ook erg heet en er is gelukkig regen op komst. Dat scheelt een heleboel sproeiwerk. Gisteren vroeg ik aan mijn zwager, gepensioneerde boer, of het hemelvocht kans had om neer te komen, of dat het zoals zo vaak in de zomer gebeurt, de regen weer verschraalt. 'Nee', zei hij, 'de wind is nu west en er zal heus wel wat komen'.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten