http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

vrijdag 23 juni 2023

Look out and This is Holland maar de koffie viel verkeerd.

 Verhit van het knippen van de heggen, zit ik op het terras met een glas zelf samengestelde kruidenthee, uit diverse kruiden die in onze tuin groeien: ananasmunt, Myrrhis odorata, wittemunt, coreander, citroenmunt en een takje maggiplant (Lavas). 
Nu, na de regen van gisteren, leven de gewassen zichtbaar op.
Zojuist, bij het oogsten van de kruiden, vloog er een Atalantavlinder op de mooie volle violetkleurige lavendel. 

Woensdag kregen we als Vaderdag cadeau een trip aangeboden met onze kinderen naar Amsterdam. We bezochten er eerst; Look out, daarna This is Holland en als laatste was er een ontmoeting met familieleden geregeld in een restaurant op een rustige plek, niet ver van het centrum. Allemaal heel leuk en spectaculair. We hebben er erg van genoten. Maar tussendoor hadden we eten en drinken nodig. Hoewel we niet de minste horecagelegenheden daarvoor bezochten, vonden we de kwaliteit een stuk minder dan vroeger.
Onze schoondochter wenste een café latte, of zoals het eerder heette, koffie verkeerd te drinken. Zelf drink ik geen koffie, maar bij zo'n feestelijke gelegenheid kon ik de verleiding niet weerstaan om een heerlijke kop cappuccino te nemen. Nou heerlijk.... nee niet echt. Schoondochter proefde ook van haar koffie en ze vroeg zich hardop af, of er soms havermelk gebruikt was. Ook bij de lunch kregen we één of ander broodje dat nogal kunstmatig oogde en niet helemaal een volle, natuurlijke smaak bezat. Ik kon me al met al niet aan de indruk onttrekken dat we wel wat kunstmatig voedsel voorgeschoteld kregen. 
Tegen half vijf haalden we de auto uit de parkeer garage. Voor vijf uur parkeren betaalden we €24,30. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten