http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

donderdag 19 november 2020

Kruiden genoeg door zacht weer

 Regelmatig drinken we nog kruidenthee getrokken van ananas- en pepermunt en een takje myrrhis uit de eigen tuin. Zo krijgen we heel wat vitamine C en andere gezonde stoffen gratis binnen. Regen valt er nu genoeg, daardoor gedijt het kruid nog steeds heel goed. Komende nacht wordt er vorst verwacht, d.w.z. hier ter plaatse. De officieel aangegeven temperatuur is + 4ºC, maar voor de regio hier betekent dat vorst van ongeveer -1º, in de bebouwde kom. In het buitengebied zal de temperatuur dan nog iets lager uitvallen. Voor wat in de luwte van huis of haag groeit, kan het meevallen, maar nog mooi bloeiende planten gaan we afdekken. Een jaren oude bolchrysant is nog nooit zo mooi geweest als dit jaar. jammer om die aan vorst bloot te stellen.



Van het buitengebied maken we gebruik voor dagelijkse wandelingen. De hond moet uit en het is gezond voor een mens om  een extra stap bovenop drukke werkzaamheden te doen. De bossen zijn hun herfstkleuren aan het afschudden, de takken worden zo langzamerhand kaal. Eikenbomen laten hun donkergrijsbruine bladeren nu ook vallen. Hun blad is heerlijk geurig, het veroorzaakt de typische herfstgeur, een beetje te vergelijken met de geur van wilde varkens. Geen wonder, want eikels vullen een groot gedeelte van hun menu.
De laatste weken waren er veel prachtige zonnige dagen. Dat lokte mensen overal vandaan naar buiten.  Van de gezellige drukte in de bossen hebben we genoten. Als reactie hebben we lange wandel- of fietstochten gemaakt. Overal kwamen we mensen tegen, vaak hele gezinnen met kinderen. Fietsend of wandelend. Sportend of relaxend. Geconcentreerd of ontspannen. Vriendelijk waren ze, vaak hebben we even een fijn praatje gemaakt. Als we de hond aan de kant hielden op de smalle paden, voor zwoegende (up hill) mountainbikers kregen we als beloning een bedankje. Over het algemeen groeten deze mensen je vriendelijk. 




Lariksen laten hun gouden naalden
als confetti op het pad vallen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten