http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

woensdag 20 mei 2020

Schuur verveloos

Een erg drukke tijd van klussen, hebben we nu achter ons. De tuinschuur was verveloos en hier en daar begon het hout al te rotten. Klimop was er aan de oostkant tegenop gegroeid. Een tijd geleden hadden we die al weggehaald. Het hout eronder verkeerde op één plek al in slechte staat. Een nare klus was het weghalen van de worteltjes, waarmee de klimop zich aan het hout had vastgeklemd. Het lukte door er met een bloemenspuit, schoonmaakazijn op te spuiten en met een verfkrabber de geweekte resten eraf te krabben. Het oppervlakte was glad maar de sporen blijven zichtbaar. Een van de kinderen had ooit een grote pot met bruine betonverf op water basis achtergelaten.
Die heb ik er opgestreken aan drie kanten. Het resultaat voldeed helemaal. Goed smeerbaar ook in de kieren en het vormde een harde laag op het hout. De houten voorkant van de schuur onder de luifel is nog goed, maar die krijgt binnenkort ook een opfris beurt.
Ten doel had ik me gesteld om de klus voor Hemelvaartsdag  af te hebben. Op een paar nog af te werken puntjes is dat mooi gelukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten