http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

maandag 1 augustus 2022

Op Veluwse paden

Kraaiheide met bessen
 Met dit mooie zomerweer zijn we veel buiten. Fietsen,  wandelen en werken in de tuin. Op het ogenblik kleurt de heide weer mooi paars, vanwege de bloeiende struikheide (Calluna) Maar ook de fris groene kraaiheide met zwarte bessen is een streling voor het oog, daarbij ruikt het heerlijk. Diep inademen doet de longen goed en vandaaruit doorstroomt het de algehele conditie, naar lichaam en geest.
Zaterdag fietsten we over de Stakenbergweg naar Elspeet. De route gaat door en langs grote heidevelden. Ergens linksaf fietsten we over de Schapendrift, die klimmend en dalend dwars door de heide loopt. Een schitterende tocht, door die grote paarse velden met erboven een blauwe hemel met witte wolken.  Aan het einde van het pad, bij Elspeet, was een prachtige en gezellige 'Veluwse boekenmarkt' met boeken die bedoeld zijn om het leven zin te geven.  Komende zaterdagen 6 en 13 augustus, wordt er weer een dergelijke markt georganiseerd.
Uitjes zijn leuk, maar er moet ook hard gewerkt worden. Aan het verwerken van de oogst, hebben we de handen vol. 



Heide bloei met rozenkransjes tussen het pijpenstro.
De afgelopen tijd heeft ons leven om diverse redenen nogal onder spanning gestaan. Als het één ging, kwam het ander. Ziekte? Ja, in één geval heel ernstig, maar die mocht wonderlijk genezen. In een ander geval is ook iemand boven verwachting hersteld en het herstel is nog steeds gaande. Het derde geval is een ouder persoon, die zelf verwacht dat er geen genezing meer volgen zal. We doen niet anders dan bidden en hopen voor haar en wensen dat ze nog een tijd bij ons mag blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten