Het eerste piepjonge Myrrhis odorate plantje is weer boven de grond.
Fijn om door rauwkost te mengen.
Of fijn gesneden op een belegd broodje. Evenzo, daslook en bieslook, die al een poosje bovengronds staan, zijn als ingrediƫnten niet te versmaden in diverse gerechten. Alle drie planten zijn rijk voorzien van vitamine C en andere gezonde stoffen, die in de lente noodzakelijk zijn voor goede voeding.
Myrrhis groeit heel snel weer aan, zodat er tot in het late najaar, als het niet gevroren heeft, er van geoogst kan worden. In de herfst gaat de groei wel iets minder snel.
Myrrhis odorata of roomse kervel is een veelzijdig, gezond en fraai bladkruid. Het maakt lange diepe pen wortels in de grond, waaruit ieder voorjaar het loof weer uitspruit en tot in de late herfst geoogst kan worden. Het blad kan tot op de grond toe afgesneden worden, het loopt vanzelf weer uit. Enige verrijking van de aarde is af en toe nodig. Het kruid doet het goed in de schaduw op een vochtige plaats, maar ook op een zonnige plek gaat het prima, met toediening van voldoende vocht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten