http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

vrijdag 28 maart 2014

Quinoa en Myrrhis odorata

Vandaag had onze warme maaltijd twee primeurs.
De eerste was een takje Myrrhis odorata van de nieuwe oogst, verwerkt in een salade van rucola, veldsla en brie.
De tweede was, dat we voor het eerst quinoa aten.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Quinoa_(Chenopodium_quinoa)
Quinoa is een graanproduct dat oorspronkelijk uit de Andes komt. Daar wordt het op een hoogte van 4000 meter  en hoger verbouwd. De korrel zijn licht verteerbaar en ze hebben een hoge voedingswaarde. De maaltijd was heel eenvoudig en toch erg lekker. Voor twee personen hadden we wel een pak van 275 gram nodig.
www.edinburghwheatgrass.blogspot.com is bezig met een kweekexperiment, voor eigen gebruik. Het Schotse klimaat is eveneens koel en dat is belangrijk voor de verbouw van het gewas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten