is een grote uitdaging.
De hele dag heeft het geplensregend hier. Hond uitlaten moest gewoon onder de paraplu gebeuren. Er was geen droog moment.
Voor een teug frisse lucht loop ik, ondanks de regen, regelmatig even over het tuinpad de tuin in om diep adem te halen.
Even kijken hoe de gewassen er bijstaan.
Myrrhis odorata staat er voor deze tijd van het jaar volop en fris bij. Evenals de meeste andere kruiden. Vooral ananasmunt, groen met een wit randje, is nog steeds een plaatje om te zien. Daar kan prima muntthee van getrokken worden.
Binnen, in de keuken heb ik nu maar een chocoladegoedje in elkaar geflanst. De sinterklaastijd is daar geschikt voor.
Ik kon een niet beter en gemakkelijker recept, dat ook nog smaakt en wat gezondheid afgeeft, bedenken dan Arretjescake.
Volgens dit recept heb ik de snoeperij gemaakt, maar wel een beetje aangepast.
De hoeveelheid cacao leek me veel te veel. Dus is dat 75 gram geworden.
Er is iets meer volkorenbiscuit (hier zit iets suiker in) doorgegaan, anders bleef er weer een kliekje over. De basterdsuiker heb ik vervangen door twee theelepels stevia, een natuurlijke gezonde zoetstof, die iets van 10 keer zo zoet is als suiker. Een zakje vanillesuiker en een flinke eetlepel zure room, zijn er ook nog doorgegaan. De smaak van stevia is niet zoals die van suiker, maar voor de gezondheid moet een mens wel eens een compromis sluiten. In een chocolade product valt de smaak van stevia niet zo op.
Over cacao en roomboter kun je je afvragen: Hoe gezond zijn die ingrediënten nu eigenlijk?
![]() |
| Myrrhis 19 november |
![]() |
| Andijvie |


Geen opmerkingen:
Een reactie posten