http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

dinsdag 21 april 2020

Myrrhisodorata heerlijk jong

blad, verwerkt in het melk- of kruudmoes gerecht en gisteren hebben we het voor de eerste keer dit seizoen gegeten. Elke dag verwerken we het blad wel in het eten of in thee. In thee samen met andere kruiden. Op het ogenblik is er citroen melisse in overvloed om een heerlijk aftreksel van te bereiden. Ananasmunt begint te komen, maar er moet nog even zuinig mee omgegaan worden. Pepermunt is ook aan het groeien.
De grond is erg droog en snakt naar een regenbui.
Myrrhis odorata is wat minder gevoelig voor droogte. Het kruid staat ook op een beschaduwde plaats en dat scheelt ook iets. Na het afsnijden loopt de plant al heel snel weer uit.
Toen ik gisteren een pol opsneed, kwam de eerste bloem al voor de dag. De plant begint laag bij de grond te bloeien en draagt daarna de bloem op de stengel omhoog. Als de vruchten rijp zijn, torent de steel met de zaden er boven uit.
Pan met moes, nog zonder de karnemelk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten