Rijpend zaad tussen de bloemen |
Myrrhis odorata of roomse kervel is een veelzijdig, gezond en fraai bladkruid. Het maakt lange diepe pen wortels in de grond, waaruit ieder voorjaar het loof weer uitspruit en tot in de late herfst geoogst kan worden. Het blad kan tot op de grond toe afgesneden worden, het loopt vanzelf weer uit. Enige verrijking van de aarde is af en toe nodig. Het kruid doet het goed in de schaduw op een vochtige plaats, maar ook op een zonnige plek gaat het prima, met toediening van voldoende vocht.
woensdag 5 juni 2013
Van bloem naar rijpend zaad
De bloemen van Myrrhis odorata ontwikkelen zich nu naar zaden. Deze alternatieve dropjes, blijven aan de kleine kant dit jaar en de smaak is minder mals, dan vorige jaren. Ook de pittigheid, van wat we gewend waren is iets minder. De blad ontwikkeling loopt ook wat achter, bij voorgaande jaren. Aan de bemesting kan het niet liggen. We voeden aan de voet van elke plant, in een greppeltje en sluiten dan de geul weer, zodat de hond er niet van kan snoepen. Op die manier spoelt de mest niet al te veel uit naar de omgeving. We hebben ook wilde planten in de tuin die niet op dat soort voeding gesteld zijn en ze zullen verdwijnen als we maar raak gaan mesten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten