Myrrhis odorata of roomse kervel is een veelzijdig, gezond en fraai bladkruid. Het maakt lange diepe pen wortels in de grond, waaruit ieder voorjaar het loof weer uitspruit en tot in de late herfst geoogst kan worden. Het blad kan tot op de grond toe afgesneden worden, het loopt vanzelf weer uit. Enige verrijking van de aarde is af en toe nodig. Het kruid doet het goed in de schaduw op een vochtige plaats, maar ook op een zonnige plek gaat het prima, met toediening van voldoende vocht.
vrijdag 8 juni 2012
Zaden smaken als zoete dropjes
Met de gasten hebben we vanmiddag, tussen de buien door, heerlijk gesnoept van de rijpende zaden van één van de kervelplanten, waarvan het zaad nog een beetje jong is en dus nog zacht. De visite was verbaasd over de fijne smaak. Jammer dat over het algemeen de gedachte postgevat heeft, dat je met zaad niets anders kunt doen dan zaaien. Dit zaad smaakt excellent en het is een stuk gezonder dan snoepen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten