De tuinplanten zijn een beetje op hun retour. Zoals het boomblad nu aan het verkleuren is, zo ook de kruiden.
Vooral de Myrrhis wordt voor een groot deel geel en bruin. Die blaadjes knip ik maar weg. Het snoeisel laat ik op de grond liggen om te composteren.
Toch komen er nog steeds jonge scheuten te voorschijn. Aan de krappe kant voor een maaltijd, daarom heb ik aangevuld met gedroogde en fijn gewreven kruiden van de wintervoorraad, want we houden van een volle groene maaltijdbrij.
Andere kruiden waarvan alleen de toppen nog prima te oogsten zijn is: Citroenmelisse, zevenblad, kruizemunt, pepermunt, wittemunt en ananasmunt.
Er staat nog mooie rode basilicum in de tuin, die ik binnenkort in een pesto wil gebruiken.
Vandaag heb ik ook een eenvoudige pesto gemaakt van de Myrrhis met een paar blaadjes van al die andere kruiden en zevenblad, met groene basilicum, volgens ongeveer dit recept, met eigen aanpassingen.
In pesto kan heel goed het gezonde (on)kruid; zevenblad verwerkt worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten