http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

donderdag 26 september 2024

Lunch en thee in Nijmegen.

In de kruidentuin is op het ogenblik wat minder werk te doen. Myrrhis odorata takelt af en de smaak loopt terug. In het afgelopen voorjaar heb ik een zakje van het kruid in de diepvries gestopt, voor als ik het nog een keer nodig zou hebben in deze tijd van het jaar. Van de ananasmunt, de pepermunt en de watermunt, kan nog wel een smakelijke thee getrokken worden. 

Gisteren ben ik in de binnenstad van Nijmegen, tegen een heel gezellige theewinkel aangelopen en daar moest natuurlijk een spannende theesoort aangekocht worden. Het werd niet onze meest gedronken Rooibosthee maar Honingbosthee. Dat schijnt zusje en broertje te zijn.
De losse thee was per 100 gram verpakt en kostte €5.50. 'Vrolijke thee met een speciaal verhaal', staat erop het zakje. Het speciale verhaal is ook te lezen op de website. Kort, komt het erop neer dat het team bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is precies wat we graag steunen. En de thee is puur, zonder kunstmatige stoffen.

Hoe kwamen we in Nijmegen? Ik had een afspraak voor een jaarlijkse oogcontrole op de poli van het Radboud ziekenhuis. Een van de zoons wil dan graag rijden, met zijn hybride elektrische BMW, die dan eigenlijk op de stroom aangesloten moet worden . Maar in de parkeergarage zijn de laadpalen altijd bezet, helaas.

Onze zoon nam zijn vrouw mee en ik zijn vader. Dus met ons vieren gingen we gezellig naar Nijmegen. Het consult duurde een uur terwijl de kinderen in het restaurant  zaten te wachten. 

Het stadscentrum van Nijmegen was nieuw voor ons. We waren nieuwsgierig hoe dat eruit zou zien en een lunch hoort erbij als je rond het middaguur samen uit bent. 

We kenden geen speciale horecagelegenheid, maar we lieten ons leiden door het toeval.  Slenterend door de Lange Hezelstraat zijn we nogal wat gelegenheden voorbij gelopen. Op een gegeven moment zei onze schoondochter tegen onze zoon: 'Nu moet je eens een keus maken waar we dan zullen eten'. We liepen toevallig op een plein, waar we een aardige gelegenheid zagen. 'De blonde pater'. We hebben er geen spijt van gehad. Heerlijk gegeten daar. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten