http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

vrijdag 3 november 2023

Brood bakken

Vaak krijgen we de vraag: "Hoe bak je nu een goed brood? Ik doe er van alles aan, maar het wil maar niet lukken". 
Mijn man is bakker, nu met pensioen. Dat wil niet zeggen dat hij nooit meer een brood bakt, integendeel, hij bakt altijd nog ons eigen brood. Verwonderlijk is daarom die vraag aan hem zeker niet. Maar om dat helder en verbeeldend uit te leggen in een gesprek is al moeilijk en dan moet het door de vraagsteller ook nog eens tot in de puntjes onthouden worden, want een goed brood bakken is precisiewerk. 
Een paar dagen geleden, op een verjaardagsvisite spraken we een desperaat familielid, die geprobeerd had op onze uitleg een eenvoudig brood te bakken, maar het lukte maar niet. Daarom was hij overgegaan op allerlei dure mixen, maar dat hielp niet. Dan kun je alles wel weer van voren af gaan oplepelen, maar thuis gekomen en aan het bakken, zijn de details alweer vergeten. Hoe warm, hoeveel tijd, hoe vaak doorslaan van het deeg?
Een site, waar ik voor mezelf veel informatie vandaan haal is: rutgerbakt.nl 
Met de zoekfunctie kan daar gezocht worden op bv. volkorenbrood of welke soort dan ook. De uitleg is minutieus. Hopelijk lukt het voor hem nu en voor ieder die met het probleem geconfronteerd wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten