De meeste melk gaat op aan kefir, die we na het fermentatie proces, als hangop een poosje uit laten lekken. Zo krijgen we een smakelijk yoghurtachtig gerecht.
Maar nu de pompoensoep.
Wat erin kan heb ik in een tabel gezet en misschien is er nog wel meer te verzinnen. Alles uit de lijst hoeft er niet in. Het is een persoonlijke keus. Voor onszelf laten we vlees
meestal achterwege. Pompoen is flauw van smaak en heeft daarom iets pittigs als tegenhanger nodig. Gember, knoflook, chilipeper, ui of prei. Om de onaangename gevolgen, als ruikende adem, scherpe smaak, van deze gezonde ingrediënten te reduceren, doe ik er een handvol fijngesneden tuinkruiden bij. Vooral Myrrhis is daarvoor een sterk kruid. Om het effect op van kurkuma op onze gezondheid te versterken, dient het met peper gebruikt te worden,
Pompoensoep voor ongeveer 4 personen.
500 gr.
|
Pompoen
eetbare
|
Komijn-
of karwijzaad
|
|
1ltr.
|
Bouillon/rund/kip/groente
|
Kardemom
|
|
Soepballetjes
|
Kurkuma
en peper
|
||
300 gr.
|
Courgette
|
Kerriepoeder
|
|
Ui of
prei
|
Koreander
|
||
200 gr
|
Winterwortel
of pastinaak
|
Lavas
|
|
Zoete
aardappel
|
Chilikruid
|
||
Aardappel
|
Kruidnagel
|
||
Rode
peper
|
Myrrhis
odorata
|
||
Gember
|
Munt div.
|
||
2 tn.
|
Knoflook
|
Sinaasappel
|
|
(bleek)selderij
|
Bieslook
|
||
Citroensap
|
|||
Crème
fraiche
|
|||
Peterselie
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten