http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

zaterdag 17 oktober 2020

Wandelen op zaterdagmorgen

 De zaterdag morgen hebben we uitgekozen als wandelmorgen. Zodra het licht is en het weer is een beetje goed, doen we de wandelschoenen aan, pakken de auto en gaan we rijden. Vanmorgen was dat om half negen, na een bak koffie. Er moest eerst getankt worden, daarom kozen we voor een wandelgebied dat op de route van een tankstation lag. 

In deze tijd van het jaar zijn paddenstoelen en zwammen de plaatjes van het bos. We liepen vanaf de bosparkeerplaats, een halve kilometer naar de Poolseweg. Een onverharde weg met een fietspad erlangs. Net over de brug, liepen we linksaf door het beukenbos en langs de Hierdensebeek. Dit gedeelte van de beek stond droog. Verderop was wel weer stromend water. De hond was dol op de drooggevallen beekbedding en ze genoot van de sporen die de everzwijnen hadden achtergelaten. Wij genoten weer van de hond en speurden intussen naar bijzondere paddenstoelen. Het grote beukenbos heeft wat dat betreft altijd wel iets opmerkelijks te bieden. 
Rond het middaguur kwam de zon er nog even koesterend bij. Erg aangenaam! Na thuiskomst heb ik nog gauw iets aan de tuin gedaan. Wat appel- , pepermunt en myrrhis geplukt voor twee dagen voor de middag thee.  Droge stengels, meest van aardperen, die ik op een vochtvrije plaats had opgeslagen heb ik nu in de houtkachel gedaan. Een vlammetje eronder en de vonken vliegen eraf. Weer een herinnering aan de herfst, die weer veel gezelligheid kan opleveren, als je er maar iets van maakt.

Porseleinzwam aan dode beuk

Stinkzwammen komen uit duivelseieren


koraalzwam







twee beken stromen samen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten