http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

woensdag 30 december 2015

Vandaag heeft mijn persoonlijke bakker, een proefbaksel gemaakt voor het jaarlijkse oliebollenfestijn en morgen doet hij dit nog een keer over voor het echie. Als er nog smaak- of ingrediƫnten wensen zijn, past hij het recept aan.
Elk jaar verrast hij ons ook met hartige bollen. Deze keer heb ik beleefd gevraagd of hij eens wilde nadenken over bollen met een zalmvulling. Dat was een goed idee, dacht hij.
“Maar wel zelf zorgen dat je de ingrediĆ«nten in huis hebt ‘. Eerst heb ik gerookte zalm gekocht bij de Aldi, a 200gram in een verpakking voor €3,00. Dat leek me rijkelijk genoeg voor de 500gram bloem, die voor de hartige bollen bestemd waren. Doperwten heb ik standaard in de diepvries. Daarvan is er een kopvol door het deeg gedraaid. Wat gekookte worteltjes en een klein uitje doen er ook altijd door, maar is niet noodzakelijk. Tuinkruiden, vooral peterselie zijn lekker, maar ook andere. Ananas munt, selderij en myrhhis odorata kon ik nog vers uit de tuin oogsten. Dit heb ik aangevuld met kruiden, die ik gedroogd en verpulverd had, na de oogst van afgelopen zomer. Ik heb het prutje maar fijn gemaakt en door elkaar gemengd met een 4 eetlepels zure room erdoor.
Nu we ze gebakken en geproefd hebben, valt de smaak tegen. Morgen doen we de hartige toch maar weer met pittig gekruide kippenworst.
Het eind resultaat is dat we 72 stuks traditionele - en hartige bollen hebben gehaald uit 1,5 kg bloem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten