of boomspinazieplanten. Elke pluim bezit een heel arsenaal aan zaden en elke plant heeft weer tal van pluimen. Als wij ze hun gang zouden laten gaan, kunnen we het volgende seizoen wel elke dag dit soort spinazie eten. Het is een melde soort.
Decoratief zijn ze. Mooie rode zaadpluimen steken hoog boven de andere begroeiing uit. Sommige hoge planten moesten gerooid worden, omdat ze licht en zicht weghalen bij hun buurgewassen. Ze zijn erg gemakkelijk weg te trekken.
Voor het rooien hebben we eerst wat van de bladeren geoogst om te koken. Vanmiddag heb ik een spitskool fijn gesneden en met boomspinazie gewokt. Het smaakte super lekker.
De boomspinazie op de foto is klein. We hadden er eerder van geoogst.
Myrrhis odorata of roomse kervel is een veelzijdig, gezond en fraai bladkruid. Het maakt lange diepe pen wortels in de grond, waaruit ieder voorjaar het loof weer uitspruit en tot in de late herfst geoogst kan worden. Het blad kan tot op de grond toe afgesneden worden, het loopt vanzelf weer uit. Enige verrijking van de aarde is af en toe nodig. Het kruid doet het goed in de schaduw op een vochtige plaats, maar ook op een zonnige plek gaat het prima, met toediening van voldoende vocht.
maandag 7 september 2020
Spinazieboom (Chenopodium Giganteum)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten