http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

woensdag 30 juni 2021

Knippen en scheren.

Beukenhagen knippen, deed ik altijd met de snoeischaar. Later genoot ik van het behaalde resultaat. Het liep wel eens niet helemaal recht, maar het blad bleef mooi en fris en de heggen zagen er levendig uit.
Op een gegeven dag liepen we om een antieke boerderij in

Elspeet, met allemaal 2e hands spullen om te verkopen. Er is bij de entree aan de achterkant een leuk terrasje waar iets te drinken, met iets lekkers erbij geserveerd wordt.
Er is ook een apart leuke bloemenzaak bij. Heerlijk om even te kijken, te kopen en te rusten.
Aan de voorkant van de boerderij, hadden we de kringloop spullen bekeken, vooral aan een kast met boeken, kan ik niet voorbij gaan zonder even te neuzen.
Toen naar de achterkant. Speciale bloemen, mooi opgemaakt in bakken dus en het tussen planten verscholen terras. Toen we daar genoten hadden van dat leuks, liepen we door naar de 'rommel'.
Ook daar kijken we meestal onze ogen uit.
Wat niet nat mag worden is opgeslagen onder een afdak, de rest gewoon buiten. We vonden daar een heggenknipschaar van Black en Dekker. Dat leek me spannend. Lekker eerst mee prutsen vanwege de toch wel roestige toestand. Schroeven los gehaald en in door de naaimachine olie gehaald. Messen iets bijgeslepen. Zo wordt het echt ons apparaat.
Bij bewolkt wat nattig weer hebben we het ding uitgeprobeerd. Het resultaat is, wat het werk betreft, een stuk sneller, maar de heg blijft minder mooi achter. Kapot gesneden blad en toch wat slierten van afgerukte takken blijven achter. Die heb ik weer weggesnoeid met de snoeischaar, omdat er ook ziektes door kunnen ontstaan. Al met al gaat het toch een stuk sneller. Bij dikke takken aan de bovenkant blijft de takkenschaar nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten