http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

vrijdag 24 augustus 2018

Bietenblad eetbaar en lekker

Ook onze tuin heeft geleden van de droogte in de afgelopen maanden.
Gewassen groeiden nauwelijks tot helemaal niet, sommigen liepen zelfs terug, ondanks het sproeien. Dat hebben we matig gedaan. Eerst hebben we de regentonnen leeggemaakt en daarna waren we genoodzaakt om twee keer per dag, voorzichtig wat leidingwater over de akkertjes te laten lopen. Myrrhis odorata stond helemaal stil. Het begint nu weer  aan te groeien. Groenten kopen we vaak langs de route van boerderijstalletjes. Altijd zorgen voor het meenemen van een beetje kleingeld. Hierbij gaat het ons niet om de voordeligheid, maar gewoon voor de aardigheid en de versheid.
Er lagen ergens bietjes met het loof er nog aan.
Dat heb ik van de bol afgesneden en er een recept bij gezocht. Vervolgens heb ik op die basis mijn eigen recept gemaakt. Het blad en de stengels gewassen en gesneden, (ong. 2cm).
In een beetje hete olie geroerbakt, Aan het eind toegevoegd, voor elk persoon één teentje geperste knoflook, even meebakken. Gare knoflook is gezond. Jonge kaasblokjes er doorheen, iets laten smelten. Als laatste per 2 pers. 1 hard gekookt ei in plakjes, Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten