Heel gemakkelijk en gezond. Rauwe roosjes in een dipsausje van avocado.
Kan prima als hartige hap, maar het bevalt ons ook goed, als groente bij de warme maaltijd.
Voor de variatie koken we de helft van de bloemkool en maken er puree van. Een erg lekkere combinatie. We houden het een beetje simpel, zonder papjes, alleen met iets zout en kruiden. In ons geval; nootmuskaat en kardemom. Himalaya zout is wel iets duurder, maar veel gezonder. Het dipsausje is ook heel eenvoudig te maken. Avocado, iets zout, een kleine halve citroen uitknijpen en alles goed fijn mixen. Er kan ook (een) gekookt ei mee gemixt worden, maar - mocht er wat overblijven - dan is de saus minder lang houdbaar, in de koelkast. Avocado verkleurt snel, dus goed afsluiten, kan dat een beetje voorkomen. Als de zure smaak van de citroen toch wat gaat overheersen, meng ik er, tussen duim en wijsvinger, wat gedroogde Myrrhis odorata bij.
Myrrhis odorata of roomse kervel is een veelzijdig, gezond en fraai bladkruid. Het maakt lange diepe pen wortels in de grond, waaruit ieder voorjaar het loof weer uitspruit en tot in de late herfst geoogst kan worden. Het blad kan tot op de grond toe afgesneden worden, het loopt vanzelf weer uit. Enige verrijking van de aarde is af en toe nodig. Het kruid doet het goed in de schaduw op een vochtige plaats, maar ook op een zonnige plek gaat het prima, met toediening van voldoende vocht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten