http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

woensdag 3 december 2014

Pannenkoeken met...Geitenmelk

Met dit sombere weer, bedachten we dat het gezellig zou zijn, om samen lekkere pannenkoeken  te bakken.
We gebruiken altijd, geitenmelk, die we kopen voor  € 1,00 per liter, rechtstreeks van de geitenboerderij.
Thuis gieten we het vocht in handzame, niet lekkende verpakkingen,  voor de diepvries.
Als het bevroren is, wordt het er per gerief weer uitgehaald en in de koelkast gezet om langzaam te ontdooien.
Dat werkt prima. Ook in de zomer hebben we nooit last van zure melk.
Als het bij verrassing, eerder op is dan verwacht,  zet ik het in bevroren toestand op het aanrecht. Daar ontdooid het iets sneller.
 Pannenkoeken beslag kan voor de variatie ook met boekweitmeel, of met roggemeel, of een combinatie van die soorten.
Bakken doen we in vloeibare olijfolie, of.... nog lekkerder kokosolie:
http://biologischevoedingsproducten.nl/product/virgin-kokosolie-biologisch-fair-trade/

Geur en smaak ervan zijn heerlijk puur.
Zelf hanteer ik onderstaand Oostenrijks recept ook wel eens, maar dan zonder suiker. Hooguit een zakje vanille suiker.
http://bergwijzer.nl/reportage/kaiserschmarrn-een-echt-oostenrijks-recept

Gezond met rauwkost, opgevuld met die laatste restjes uit de tuin rucola en myrrhis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten