http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

zaterdag 11 oktober 2014

Picknick met myrrhis odorata

Vandaag rond het middag uur hebben we een natuurwandeltocht gelopen. Het weer was wat bewolkt, maar verder erg fijn om te wandelen. We reden de eerste 10 km. met de auto, achteraf maar goed ook.  Gewoonlijk nemen we de fiets om een dergelijke afstand te overbruggen. We begonnen met een picknick van o.a. een zwaar beladen boterham, met gevulde eieren, op een groen bedje van andijviesla, Myrrhis odorata, zwarte munt en groenlof. We nemen nooit vleeswaren op onze boterhammen. Op deze maaltijd liepen we de tien kilometer lange route. De start maakten we in Elspeet, op de parkeerplaats in de buurt van Mennorode, aan de Apeldoornseweg. Hier is ook het einde van de rijweg voor auto's. Fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen aan prachtige, beboste routes, richting de echoput, Uddel, Vaassen, paleis het Loo en Gortel. Men moet in de meeste gevallen wel een berg over, met de romantische naam, "de Hoge Duvel". Voor fietsers een hele krachtsinspanning.
groene rups op composterend eikenblad
Wij liepen deze keer het natuurpad "de Kril". Een schitterend pad, door al die gevarieerde en dansende bomen. Veel eikenbomen, zowel winter als zomereik. Ooit was het hakhout. Maar nu fors uitgegroeid uit de stobben. Het worden dan gedrongen bomen en ook vaak bundelgroei. Paddenstoelen zijn in deze tijd van het jaar, de plaatjes van het bos.
De Kril is een voormalige vuilstortplaats. die afgedekt is met een laag grond, waar nu de begroeiing weer zijn gang gaat. Bij een mooie kinderspeelplaats, tussen Elspeet en Uddel, is ook een startpunt van de route te vinden. Toen we na de wandeling, de autodeur achter ons dichttrokken, stroomde  de regen met bakken neer.
heksenboleet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten