http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

zaterdag 1 maart 2014

Kervel (roomse) is weer aan het groeien

Al meer dan een maand vroeger, vergeleken bij vorig jaar, staat Myrrhis odorata of met de Hollandse naam aangeduid; Roomse kervel weer boven de grond. Nu samen met de sneeuwklokjes. We putten voor een kop kruidenthee, nog steeds uit de gedroogde voorraad van vorig jaar. In de koffie doen we het ook, maar dan om gezondheidsredenen, voor het elimineren van schadelijke stoffen uit de cafeïne.
Gisteren hebben we aardperensoep gekookt  met kervel, van de oogst van twee jaar terug, die nog steeds de diepvries zit. Aardperen en uien of prei is een smakelijke combinatie, maar het geeft lucht in de darmen, die dan neerwaarts een uitweg zoekt en dat is hinderlijk. Door toevoeging van wat Myrrhis odorata en/of karwijzaad is dat een stuk minder.
De aardperensoep met ui, klein beetje gemberwortel, groenten bouillon, zure room, bovengenoemde kruiden e.a. specerijen naar smaak, iets gebonden met bloem, smaakte heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten