http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

dinsdag 1 oktober 2013

Koffie met Myrrhis odorata

Koffie zetten met Myrrhis odorata en/of munt en kaneel zouden de schadelijke stoffen  van de drank, neutraliseren. We houden ons nu ruim een week aan dit recept. Het is moeilijk te bewijzen of het werkt, omdat we alleen 's morgens koffie drinken om  de opwekkende  werking  ervan te ervaren.
Toen  we  ons bakje nog zonder kruiden dronken en daarna hard aan het werk gingen in de tuin, kregen we vaak  een golf bittere vloeistof terug, vanuit de maag . Dat is echt niet lekker. We hebben,  ook dankzij het mooie weer, in twee weken van experimenteren, hard gewerkt  in  de tuin  en daarbij veel bewegingen gemaakt, maar de koffie veroorzaakte geen oprispingen meer.  Koffiezetten met deze kruiden doen we met een ouderwets koffiezetapparaat. De kruiden doen we in een thee-ei, onderin de pot.  Kaneel doen we op de bodem van het filterzakje. Dat werkt ook zuiverend. Het brouwseltje laten we ongeveer 6 minuten trekken.
Kervel of munt eerst in heet water laten trekken en daarna een scheutje aan de koffie toevoegen kan ook. Handig om een flesje van dit extract mee te nemen, als er ergens onderweg koffie gedronken moet worden, of uit een automaat op het werk.
Degene die ons van dit alles op de hoogte bracht, had problemen met slapen, als ze  's avonds koffie genuttigd had, maar met toevoeging deze kruiden en kaneel slaapt ze normaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten