http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

donderdag 2 mei 2013

Kalkopname met citroen


Om kalkopname voor sterke botten te bevorderen, krijgen mijn huisgenoten, een  paar keer per week citroensap te drinken, waarin ongeveer 12 uur, ondergedompeld, een ei gelegen heeft. Het zo verkregen aftreksel, zorgt ervoor dat de kalk goed door het lichaam opgenomen wordt. Per twee personen, één citroen op één ei, en dat 2 tot 3 keer per week. De stempelinkt verwijder ik met een wondersponsje, verkrijgbaar in zaken voor huishoudelijke artikelen. Het ei wordt daarna, heel voorzichtig gewassen en in een hoog smal glas, of aardewerk mok gelegd. Plastic of kunststof is te gevaarlijk, doordat het zuur erop in werkt en er schadelijke stoffen aan kan onttrekken.
kan dus niet met kervel
Uitgeperst sap van één citroen is meestal voldoende om het ei onder de vloeistof te laten verdwijnen. Als dat niet voldoende is, pers ik meer sap uit. Na een avond en een nacht, is er al  veel  kalk onttrokken door het citroenzuur. Langer laten staan kan, er blijft dan ten slotte een windei over.
Het sap is voor consumptie, heel zuur, toch wil ik er geen suiker aan toevoegen. Dan is de vitamine C er vrijwel gelijk uit. Daarom heb  ik een keer geprobeerd met Myrrhis odorata het extreme van de zure smaak te reduceren. Dat hielp heel goed, maar het  ei ontkalkte niet.  Na verwijdering van het ei, een een takje kervel toevoegen en een  uur laten staan, is nu een optie. Maar ik ben bang, dat de opname van de kalk dan  ook genivelleerd wordt. Dus nemen we bij de paar slokjes van deze drank, de zurigheid maar weer trekkebekkend voor lief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten