http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

donderdag 18 april 2013

Myrrhis odorata, appelazijn, witlof, netel, daslook


de kleine veldkers op de witlof.
Voor het gezelligste moment van de dag, het warme avondeten vond ik voldoende kleine veldkers.  Het gewas stond in bloei en omdat ik gelezen had, dat het dan niet meer smaakte, had ik het een paar dagen gemeden. Aan de noordkant van het huis stond nog wat kers, die nog niet bloeide. Een beetje weinig. Ik heb toen toch maar aangevuld met bloeiend kruid. Ook om eens uit te proberen, wat er in de bloei, van de smaak overgebleven was. Dat viel heel erg mee. Bij bloei zit de kracht van de plant in de kop, dat betekent ook gezondheid. Andere bloeiende kruiden, inclusief Myrrhis odorata, gaan ook met bloemen en al de pot in, bij ons. Dat wordt anders nadat de kruiden in het zaad geschoten zijn, dan zijn ze vaak echt niet lekker meer.
We aten knapperig  gebakken verse aardappels. Fijn gesneden witlof. Op smaak gebracht met: een heel klein beetje appelazijn. Gekruid met eveneens fijngesneden: Myrrhis odorata, daslook (Allium ursinum L.), kleine veldkers (Cardamine hirsuta)
 en paarse dovenetel (Lámium purpúreum L.)
.
Appelazijn heeft een anti-sceptische, versterkende  werking voor mens en dier, helpt bij  afvallen.
Myrrhis odorata heeft een reinigende werking en helpt ook bij afslanken. Bevordert eetlust. Voor verdere voedingswaarde van Myrrhis odorata:
http://www.groentenenfruit.nl/veggipedia/product/roomse-kervel.html
Kleine veldkers o.a. chlorofyl, wat prefentief is tegen ontstekingen.
Paarse dovenetel heeft vele medicinale werkingen.
Daslook, wordt beter verdragen dan knoflook en ruikt achteraf niet uit de mond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten