http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

maandag 11 juni 2012

Kervel en Kefir

Het gevolg van het vochtige weer met ook een flinke dosis zonneschijn tussen de buien door, is dat de tuin er heel mooi uitziet. De Myrrhis odorata is na de blad oogst van vorige week alweer aan de volgende toe. Elke dag drinken we er  smakelijke thee van en we voelen onze gezondheid erdoor toenemen. Ook onze huid heeft een goede uitstraling. Maag en darmen geven geen klachten. Buik/maagpijnen zijn verdwenen en  afvalstoffen   worden perfect afgevoerd. Deze kervelsoort heeft een hoog gehalte aan vitamine C.
We drinken ernaast ook kefir, die we in poedervorm kopen bij: www.kefir.nl  Dit gebruiken we in plaats van toetjes uit de supermarkt. Met een zakje kefirpoeder op een liter melk, starten we op. Elke dag enten we met een scheutje kefir weer op een verse hoeveelheid melk, meestal een liter. We zetten dat op een warme plaats, in ons geval boven de waakvlam van de gashaard. Als we kwark willen maken nemen we meer melk. We doen dit via de hangop methode. De wei die eraf komt kan verwerkt worden tot een heerlijk drankje. Havermoutvlokken in een blender, of met de staafmixer in een kom, fijnmalen. Wei of kefir erbij, met banaan en iets honing of roosvicee, heerlijk en gezond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten