http://myrrhisodorata.blogspot.nl/p/munt.html

woensdag 16 mei 2012

Myrrhis odorata, of Roomse kervel met theerecept


Myrrhis odorata, of Roomse kervel.
Odeur van mirre, zo vertaal ik de naam altijd maar vluchtig in mijn gedachten. In het grieks betekent myrrhis ook bloem of plant.
Dit vaste, varenachtige gewas is een naar anijs geurend tuinkruid.
Bij het werken en verwerken, met en van de planten doortrekt de heerlijke geur, handen en kleren.
Altijd fijn om na afloop van het werk nog na te genieten van hetgeen, waar je mee bezig geweest bent.

Genieten ook van thee, getrokken van een blad kervel.
Het blad en eventueel het witte bloeisel een beetje grof snijden.
In een theepot overgieten met net niet helemaal kokend water.
Een minuut of 5 afgedekt laten trekken, als het kan, op een verwarmd plaatje.
Er kunnen andere tuinkruiden bij, vooral met citroen melisse is een fijne combinatie.
Maar thee getrokken van alleen roomse kervel is al een gezond drinkgenot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten